Tri predmeta koja morate odmah izbaciti iz doma: Privlače negativnu energiju i loše raspoloženje

Jelena Knežević

07. 04. 2022. 000000 14:30

Foto: Unsplash

Pristalice feng shui filozofije smatraju da ovi predmeti ne treba da se nalaze u vašem domu jer vam crpe i oduzimaju pozitivnu energiju.

1. Polomljenje, stare i pohabane stvari

Jedini način da pročistite energetski dom i otvorite vrata za lepe i pozitivne vibracije jeste da se oslobodite ovih stvari. Dobro morate da pregledate svoj dom, koliko imate stare i pocepane odeće, polomljenih naočara, starih orimeraka novina, pokvarenih uređaja i aparata.. Verovatno imate pregršt stvari koje više ne funkcionišu i nemaju svrhu. Obavezno ih bacite! Sve te stvari mogu blokirati dobru energiju da uđe u vaš dom.

Pročitajte još: Kako da pripremite BAŠTENSKI NAMEŠTAJ za proleće: Trikovi za čišćenje ratana, metala i drveta

2. Preparirane životinje i rogovi

Već uveliko se vode polemike o svrsi i poenti lova. Ubiti drugo živo biće bez razloga i ostaviti krzno ili rogove u kući mogu doneti samo energiju smrti.

3. Afričke maske sa tužnim i uznemirenim licima

Mnogi vole da ukrase dom ovakvim i sličnim suvenirima, ali feng shui stručnjaci nemaju baš sjajno mišljenje o ovakvoj dekoraciji. Razlog je u tome što je naš um poput ogledala i foto-aparata: ukoliko gledate u maske na kojima su tužna, depresivna, uznemirena, zabrnuta i slično to može uticati na naše raspoloženje.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU