Oglas
· · Komentari: 0

SAM SVOJ MAJSTOR: Evo kako da BRZO I LAKO popravite Ve-Ce šolju i rešite se neprijatnih mirisa u kupatilu

Da li ste zaglavili pokušavajući da shvatite kako da se rešite mirisa toaleta? Toaleti mirišu kada ih koristite, a miris obično brzo nestaje. Međutim, ako primetite mirise koji dolaze iz vašeg toaleta čak i kada ga ne koristite, to nije normalno

1649315800_giorgio-trovato-876NP3npUMc-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Ova situacija može da ukaže na to da se dešavaju druge stvari, uključujući curenje, začepljenje vodovodnih cevi ili da postoji potreba za dubinskim čišćenjem.

Dubinski očistite toalet

Kada smišljate kako da se rešite mirisa toaleta, nemojte zanemariti potrebu za dobrim čišćenjem. Toaleti na zabačenim mestima, kao što su podrumi, često izmiču nadzoru onih u glavnim kupatilima. Mineralne naslage koje požute unutrašnjost posude prave problem, pa toalet neće biti istinski čist dok ne uklonite ove naslage.

Korak 1: Očistite posudu

Pomešajte pastu od belog sirćeta i boraksa (ili sličnog sredstva) i obilno je rasporedite po unutrašnjoj strani činije, posebno ispod oboda. Ostavite pastu na posudi nekoliko sati. Navlažite ga prskanjem sirćeta dok se osuši.

Pročitajte još: ZA KRISTALNO ČISTO STAKLO: Jednostavan TRIK za čišćenje prozora pomoću crnog čaja

Korak 2: Isperite i oribajte posudu

Isperite posudu čistom vodom i obrišite je četkom za toalet. Pasta bi trebalo da ukloni većinu promene boje, ali ako ostane značajna količina, nanesite još paste i sačekajte još nekoliko sati.

Korak 3: Koristite komercijalno sredstvo za čišćenje toaleta

Očistite unutrašnjost i spoljašnjost posude komercijalnim sredstvom za čišćenje toaleta, po mogućstvu onim koje sadrži izbeljivač.

Napomena: Soda bikarbona je takođe odličan dezodorans, ali nemojte je koristiti za pravljenje paste sa sirćetom. Alkalan je, a sirće kiselo, tako da njih dvoje reaguju tako da ponište jedno drugom moć čišćenja. Ako želite da dezodorirate sodom bikarbonom, pomešajte je sa vodom da napravite pastu.

Popravljanje napuklog voštanog prstena

Ako se toalet blago ljulja ili vidite vodu na podu oko posude, verovatno je izvor mirisa prsten od voska koji curi. Lako je zameniti voštani prsten , ali morate ukloniti toalet i pregledati prirubnicu. Može biti korodiran ili nepravilno instaliran.

Korak 1: Isključite crevo za dovod toaleta

Isključite vodu. Isperite toalet i držite pritisnutu ručku da ispraznite rezervoar. Odvojite crevo za dovod toaleta sa konektora ventila za punjenje ispod rezervoara, koristeći prste ili ključ.

Korak 2: Ostružite stari vosak

Olabavite matice koje drže posudu na podu pomoću ključa, a zatim podignite toalet i ostavite ga na stranu. Sastrugajte stari vosak sa prirubnice toaleta nožem za git. Stavite ga na stare novine i bacite.

Korak 3: Pregledajte i popravite prirubnicu

Pregledajte prirubnicu. Ako je korodirao, verovatno je to razlog zašto se toalet ljuljao i zbog čega je pukao voštani deo, puštajući miris kanalizacije unutra. Popravite ga pomoću prstena za popravku. Možda ćete takođe moći da rešite problem instaliranjem većeg voštanog prstena ili slaganjem dva obična.

Korak 4: Zamenite toalet

Zamenite toalet nakon što dijagnostikujete i popravite problem.

Rešavanje problema sa ventilacijom

Problemi sa ventilacijom mogu izazvati mirise iz toaleta na različite načine, pa proverite te probleme kada odlučujete kako da se rešite toaletnih mirisa. Ako toalet deli otvor za ventilaciju sa obližnjim lavaboom, a taj otvor se blokira, voda koja teče kroz cev može progurati vazduh kroz P-zamku za toalet. S druge strane, vakuum iza te vode može izvući vodu iz zamke i dozvoliti da gasovi pobegnu. Oba stanja takođe mogu biti posledica blokade glavnog ventilacionog kanala na krovu.

Korak 1: "Uronite" u toalet

Ako postoji blokada u ventilacionom otvoru koji toalet deli sa lavaboom, pritisak uranjanja bi trebalo da ga očisti. Napunite obližnje lavaboe, kade i tuševe sa 3 cm vode, pa ih takođe uronite.

Korak 2: Proverite krovni ventil

Popnite se na krov i potražite krhotine koje blokiraju krovni otvor. Možda ćete pronaći lišće, štapiće ili čak ptičje gnezdo. Očistite ostatke, a zatim prskajte vodu iz baštenskog creva u otvor za ventilaciju. Ako se voda povrati, očistite blokadu žicom za kanalizaciju dok voda ne poteče bez prelivanja.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas