Tope se u ustima: Pitice od sira i spanaća spremljene po baka Jelinom receptu (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

15. 04. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže provereno dobar recept za najuskusniji doručak.


Potrebno je:

  • 400 gr brašna
  • malo soli
  • 250 ml mlake vode
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 200 gr sira
  • 5 briketa smrznutog spanaća
  • malinovo ulje

Pročitajte još: Malo drukčiji doručak: Lepeza od krompira i belog luka spremna u par koraka (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. U vanglu sipati brašno, dodati so,  sirće,  mlaku vodu i zamesiti mekše testo. Testo mesiti 10 minuta da bude glatko.
  2. Podeliti na tri dela i obraditi rikama u loptice. U tepsiju staviti malo maslinovog ulja (oko 4-5 kašika) pa staviti loptice u tepsiju i pritisnuti rukama..
  3. Pokriti folijom i ostaviti 10-20 minuta da testo odmori i otpusti se. Sto premazati maslinovim uljem pa na sredinu spustiti prvu loptu od testa.
  4. Rukama polako razvalačiti testo najpre od sredine, a zatim krajeve. Testo se veoma lako razvlači kao žvaka bez straha to radite.
  5. Testo mora biti prozirno. Još ga malo poprskati uljem. Sir izgnječiti. U malo ulja ubaciti smrznute brikete spanaća, staviti na ringlu i na tihoj vatri odmrznuti pa izmešati sa sirom.
  6. Razvučenom testu pokidati ivice, pa na dno staviti trećinu sira i spanaća celom širinom. Prekriti ivice sa strane pa polako uviti  u rolnicu.
  7. Staviti u podmazan pleh, pa rolnicom - Po želji se može poseći na manje rolate. Premazati četkicom, posuti semenkama i peći odmah na 220 stepeni oko 30 minuta da zarumeni.
  8. Pokriti krpom 10 minuta, pa služiti.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU