Oglas
· · Komentari: 0
unikatna uskršnja jaja

Tri kreativne ideje za farbanje USKRŠNJIH JAJA! Ove tehnike će vaša jaja izdvojiti od ostalih!

Kada je u pitanju farbanje jaja, ideja je na pregršt i svakog dana na internetu možemo naći neke nove ideje

1648465337_easter-eggs-g15f22335b_640.png
Foto: Piksabej
Oglas

Međutim, da napravimo jaja koja će se razlikovati od drugih i koja će izgledati moćno kriju se u naredne tri tehnike! Veoma su lake, a rezultati su fenomenalni! Zadivite vaše najbliže svojom kreativnošću! 

Pročitajte još: ZATO ŠTO STE ZASLUŽILI ODMOR... ARANŽMANI ZA HURGADU I DUBAI SU DEFINITIVNO POJEFTINILI UZ SAJAMSKE POPUSTE ČAK DO 175€

Mermerna indigo jaja

Ova tehnika radi se sa lakom za nokte. 
U plastičnu posudu sipajte vode tako da ispuni 3/4 posude. Zatim dodajte nekoliko kapi laka za nokte, pa lagano promešajte drvenim štapićem kako biste kreirali izgled mermera. Potom umočite jaje pod vodu i pomerajte ga lagano (obavezno nosite rukavice).  Umočite jaje pod vodu i zavrtite. Na kraju ostavite jaje da se dobro osuši. 

Jaja galaksija

Takođe je potrebno bavezno koristiti rukavice prilikom farbanja, kako se ne biste umazali. 
Potrebne su vam crna, plava i ljubičasta tempera, kao i alkoholno sirće i rukavice i bela, zlatna i srebrna boja u prahu. Skuvana jaja prvo prebrišite sirćetom, a zatim crnom temperom ofarbajte jaje i ostavite da se osuši. Zatim sunđerom utapkajte plavu boju po jajetu i ostavite da se osuši. Potom preko 2/3 plave boje utapkajte ljubičastu boju i ostavite da se osuši. Potom sunđerom utapkajte ljubičastu boju i ostavite da se osuši. Na kraju, na jaje nanesite boje u prahu u prahu tako što ćete četkicu sa oštrom dlakom umočiti u boju a onda sa svih strana isprskati jaje.

Ukrašavanje svilom

Ne bacajte staru svilu, već je iskoritite je za ukrašavanje jaja
Verovali ili ne, stare svilene kravate glavni su sastojci ovih uskršnjih jaja. Koristite kravatu ili bilo koji komad izrađen od stoprocentne svile jer mogu lakše preneti pigment na jaje. Ostatak potrebnih materijala su pamučna krpa, topla voda i sirće. Rasparajte kravatu i uzmite samo onaj svileni deo sa motivima. Isecite onoliko materijala koliko vam je potrebno da obmotate jaje, pa na jaje prislonite onaj deo koji je zapravo spoljašnjost kravate. Potom zavežite materijal trakom ili koncem, a zatim vežite preko svilenog materijala još jedno što svetlije parče tkanine. Jaja kuvajte dvadesetak minuta, pa izvadite iz lonca, ostavite ih da se ohlade i skinite tkaninu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas