Kako da koristimo simbol lotosa prema FENG SHUI tradiciji?

Kristina LJubisavljević

22. 04. 2022. 000000 17:30

Foto: Pixabay

Lotos raste u jezerima i ribnjacima i predstavlja ikonski simbol u mnogim kulturama. Ima veliki cvet sa belim, ružičastim ili crvenim laticama. U Kini se svi delovi biljke lotosa koriste u različite svrhe. Cvet se koristi kao ukras, dok ostali delovi biljke imaju hranljive i lekovite prednosti. Za razliku od mnogih cveća i biljaka, nije moguće uneti živu biljku lotosa u svoj dom, ali možete njegove simbole.

Pročitajte još: Ove tri biljke stavite u hodnik za novac i sreću: Feng shui majstori tvrde da one najbolje privlače obilje i blagostanje

Prema budističkoj tradiciji, lotos je simbol prosvetljenja jer može da raste i stvori savršen cvet čak i u blatu. U umetničkim i dekorativnim predmetima, lotosovi pupoljci su često simboli plodnosti i potomstva.

Korišćenje simbola lotosa u domu

Možete da dodate sliku lotosovog cveta ili cveća u svoju spavaću sobu kako biste uneli više mira i harmonije u svoj život. Ukoliko ste novi u feng shui-ju, dobra ideja je da počnete sa spavaćom sobom.

Pročitajte još: FENG ŠUI ZA APRIL 2022 - ŠTA TREBA da uradite za SREĆU I OSTVARENJE CILJEVA: Svaki deo kuće ima posebnu energiju!

Takođe, smatra se da se lotos unosi u centar doma kako bi doneo harmoniju celoj kući. 

Ako imate prostor za meditaciju, ovo je savršeno mesto za uključivanje lotosa. Lotos u ovoj oblasti može da podrži vašu nameru da se povežete sa više mira i zadovoljstva, piše The Spruce.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU