USKRŠNJA PLETENICA: Lagana, jednostavna i bez margarina (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

23. 04. 2022. 000000 08:32

Foto: YouTube printscreen /Bakina kuhinja

Pripremite uskršnju pletenicu po receptu iz Bakine kuhinje.

Potrebno je: Kako da izbelite USKRŠNJA JAJA pre farbanja? Otkrivamo vam mali trik!

300 ml mleka
20 gr kvasca
1 kašičica šećeraa
malo soli
30 ml maslinovog ulja
500 - 600 gr brašna
žumance za premazivanje

Priprema:

U mleko izmrviti kvasac dodati  šećer pa kad nadodje dodati brašno ulje so i testo dobro izmešati da testo bude glatko. Pokriti da odmori. Istresti  na sto pa podeliti na 5 delova pa obraditi u loptice i pokriti da odmori 10 min..

 Svaku lopticu razvući oklagijom u veliki pravougaonik i premazati maslinovim uljem. Redjati jednu na drugu, zadnju ne mazati. Pokriti opoet par minuta da odmori. Razviti oklagijom u veliki praougaonik premazati uljem i preklopiti na tri dela. Iseći na 3 dugačke traker koje se listaju i u vrhu spojiti i uplesti kiku. 

 Svaku lopticu razvući oklagijom u veliki pravougaonik i premazati maslinovim uljem. Redjati jednu na drugu, zadnju ne mazati. Pokriti opoet par minuta da odmori. Razviti oklagijom u veliki praougaonik premazati uljem i preklopiti na tri dela. Iseći na 3 dugačke traker koje se listaju i u vrhu spojiti i uplesti kiku. Saviti u krug tako da u sredini ostane rupa. Staviti u podmazan pleh veličine 22 cm,. Pokriti da odmara 20 minuta. 

Peči na 180 stepeni C oko 45 minuta. Pokriti krpom da omekne. U sredinu stavite uskršnja jaja.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU