Unesite boje u svoj dom! Crvena je idealna za kuhinju, ali DEČIJA SOBA mora biti u ovim nijansama

Kristina Malešević

08. 05. 2022. 000000 16:00

Foto: Pixabay

Iako beli enterijeri deluju vrlo profinjeno i elegantno, ali mogu i dosaditi i izgledati sterilno. Želite dodati malo boje u vaš dom, ali ne znate u kojem smeru krenuti? Ono što automatski privlači vaše oči ne mora biti najbolje za vaš um. Verovali ili ne, boje igraju veliku ulogu u ljudskoj psihi, ali ako se okružite određenim tonovima, možete dobiti pozitivan uticaj na raspoloženje, efikasnost i izgled.

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka

Boja može izazvati stres ako koristite preagresivne boje. Četiri obojena zida sobe u kojoj boravite deluju na vašu psihu i direktno i indirektno. 

Spavaća soba

Tradicionalno verovanje je da je za spavaću sobu dobra plava boja jer opušta i smiruje. Plava je smirujuća jer je to boja neba. Ako je ne volite, postoje druge opcije i nijanse. Ako vam je previše hladna, izaberite pastelno plavu koja je toplija jer ima dodatak crvene. Ukoliko jedna boja nije vaš lični izbor, uvek postoji drugo rešenje. Po Feng Šujiu, ako želite da rasplamsate strasti u spavaćoj sobi, budite hrabri i koristite crvenu boju. 

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Svetlocrvena može biti previše jaka. Možete uzeti varijaciju crvene, poput roze, koja budi nežnost i romantiku.

Dečija soba

Većina dečijih soba previše stimuliše, previše se toga događa. Generalno, hladnije boje su najbolje, plava, zelena ili ljubičasta jer smiruju. Možete stvoriti prijatan ambijent i bez previše mešanja boja i nepotrebnih detalja. Pobrinite se da deca vole boju kojom ćete dekorisati njihovu sobu. Većina roditelja ima svoje ideje o tome kako bi trebala izgledati soba njihove dece, ali mogu i oni izraziti svoje mišljenje. 

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Kuhinja

Tople boje podstiču apetit, posebno narandžasta. Crvena je prva boja u prirodi koja mami ljude da jedu bobice. Narandžasta je kombinacija crvene i žute. Žuta asocira na domaću hranu, a takođe podstiče da jedete više stoga je treba umereno dozirati.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU