Počela BEOGRADSKA NEDELJA MODE: Boško Jakovljević predstavio nesvakidašnju kolekciju, evo šta ćemo da nosimo u narednom periodu (FOTO)

Kristina LJubisavljević

09. 05. 2022. 000000 14:18

Foto: Ata images

Beograd je bio sedište najvažnijeg modnog događaja u godini sinoć kada je otvorena 49. po redu prolećna Nedelja mode. Veče je svečano otvoreno revijom Boška Jakovljevića koji se već 30 godina nalazi u centru srpke modne scene.

Predstavljena su muška odela, a našlo se i nekoliko ženski modela koji su inspirisani "muškim" krojevima.

Pročitajte još: Kako istoričari komentarišu to što je Kim Kardašijan nosila haljinu Merlin Monro na Met Gali?

Početak revije bio je obavijen bojama, roze, plavim, ljubičastim spojevima pantalona i sakoa. Dezeni su se posebno izdvojili, pa se tako na Boškovim odelima nalaze horizontalne i vertikalne pruge, a nisu nedostajale ni tufnice. Za one smelije, neka odela prate i šljokice.

Foto: Ata Images

Široke pantalone koje su u proteklim mesecima osvojile svet dominirale su pistom, kako u muškim, tako i ženskim modelima. 

Foto: Ata Images

Drugi deo revije ostavljen je za smirenije boje i dezene. Kako bi odelo dobilo opupteniji prizvuk ispod savršenog kroja našla se klasična bela majica.

Boškovi manekeni nosili su mokasine, koje se ove sezone vraćaju na velika vrata, a najveći utisak ostavile su papuča-mokasine koje su celokupnom izgledu dale letnji prizvuk.

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU