Konstrakta osvojila 2. mesto za najbolji tekst na Eurosongu: Jedino su predstavnici ove države bili bolje plasirani

Jelena Knežević

12. 05. 2022. 000000 09:40

Foto: Jutjub/printskrin/ Eurovision Song Contest

O Konstrakti pisali su svetski mediji, a interesovanje javnosti u celom svetu za performans i našu predstavnicu ne jenjava.

Đurićeva je oduševila Evropu, te tako je od poljskih novinara dobila nagradu za najkreativniji nastup! "Kreativna Poljska" odlučila je da uruči nagradu upravo Đurićenoj i njenom performansu. Više o tome možete pročitati ovde.

Ovogodišnji predstavnici Italije na Pesmi za Evroviziji, Mahmud i Blanko, osvojili su nagradu Eurostory Best Lyrics Award za najbolji tekst pesme. Reč je o numeri "Brividi".

Odmah iza njih našla se Ana Đurić Konstrakta i numera "In corpore sano". Na trećem mestu našla se Ukrajina, odnosno njihova pesma "Stefania" koju izvodi orkestar Kaluš.

Stručna komisija koju čine 22 autora, izvođači, tekstopisci, novinari ali i bivši učesnici Eurosonga iz 17 zemalja kao i preko 5.000 čitalaca sa sajta eurostory.nl došli su do zaključka da italijanska numera "Brividi" ima najbolji tekst, a odmah nakoh njih našla se i naša predstavnica, što je ogroman uspeh.

Pročitajte još: Drugo polufinale "Evrovizije" večeras: Srbija nastupa pod ovim brojem, a evo koga ćemo još slušati

 - Veoma sam srećan. U stihovima pesme ‘Brividi’ smo zaistza pokušali da napravimo susret generacija. Svi smo mi različiti, ali kada se radi o izražavanju osećanja nekome, svi imamo iste strahove - rekao je Mahmud za medije.

— Uvek sam čitao stihove velikih pesmopisaca i mnoog sam naučio tokom saradnje sa mojim producentom Mikelanđelom. Ne želim da pišem muziku samo zbog novca, želim da izražavam stvari kroz originalne reči. Zato mnogo hvala — ispričao je Blanko.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU