Impresivne ideje kako maksimalno da iskoristite prostor VAŠE TERASE: Preuredite je tako da vam to bude omiljeni deo stana!

Katarina Nikolić

12. 05. 2022. 000000 17:00

Foto: Piksabej

To je verovatno zato što ne posvećujemo dovoljno vremena preuređivanju terase, jer ona uglavnom ostaje u svom izvornom stanju. Osim što možda dodamo po koji komad nameštaja, stolicu ili žicu za veš, odložimo bicikl, itd.

Pročitajte još: Tečni ili praškasti deterdžent za veš? Stručnjaci otkrivaju koji je najbolje rešenje za vas i kako pravilno da ih koristite

Međutim, to ne mora da bude tako. Kada vam pokažemo sve ideje za dizajn vaše terase, razmislićete o tome da je možda vreme za preuređenje i da zapravo možete mnogo više da provodite vremena napolju kada od nje napravite sebi udoban kutak. Ovo su načini da preuredite svoju dosadnu terasu i unesete život u nju: 

1. Doručak na balkonu

Želite da doručkujete napolju, a nije vam zgodno? Nebitno koliko vam je velika terasa, ova ideja može da se primeni na svakoj veličini. Jednostavno postavite dasku na ogradu vaše terase i napravite sebi jednostavan šank, na kome možete uživati u jutarnjem doručku ili večernjem piću. 

Loading...

2. Boho stil 

Ukoliko volite ovaj stil, ovakva terasa je idealna za vas! Stavite ćilime, jastuke, lampice, sve što može da vam napravi toplu i prijatnu atosmferu na vašoj terasi. 

Loading...

3. Minimalistički stil 

Ako ste više moderan tip i ne volite jastučiće, ćilime i gomilu nameštaja - ovo je idealna opcija za vas. Na kraju krajeva, lakše ćete održavati ovakvu terasu, sa manje nameštaja. 

Loading...

4. "Botanička" terasa

Ako ste ljubitelj prirode i cveća, onda je ovo izbor za vas. Postavite biljke i saksijsko cveće svuda po terasi kako bi sebi obezbedili mali prirodni kutak u dosadnoj stambenoj zgradi. 

Loading...

5. Vertikalni zeleni zid 

Još lepše možda od gomile saksijskog cveća i bilja (a i jednostavnije) je zeleni vertikalni zid ili bašta kako ljudi vole da zovu ovaj vid dekoracije. Ovo pruža umirujuću energiju vašoj terasi i biće vam prijatno da provodite više vremena napolju. 

Loading...

6. Napravite svoj "kafić" na vašoj terasi 

Naravno, ukoliko vam prostor dozvoljava, vi možete napraviti pravu atomosferu kao da ste izašli u grad na piće, a ne samo kroz vrata od terase. Ovo će u tom slučaju biti vaše omiljeno mesto, a i mesto vaših prijatelja! Pločice na podu terase su vrlo praktične zbog čišćenja i mogu vam olakšati generalno održavanje cele terase, a pored toga i estetski lepo izgledaju. 

Loading...

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU