Oglas
· · Komentari: 1
BALKON

Meksički balkon je minimum ulaganja i maksimum uživanja

Stižu lepi dan i poslednji je trenutak da uredite terasu za leto, jer ćete na njoj provoditi najviše vremena.

1616677336_Depositphotos_96962258_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Oaza u sred grada ili treća soba. Koliko god bio mali, balkon je, od kada je počela epidemija, dobio potpuno novu ulogu.

Pročitajte još: Šta se nalazi na vašem radnom stolu? FENG ŠUI kaže da treba da izgleda ovako

Balkon je oduvek i zasluživao da bude prostor podjednako važan kao i dnevna soba, a ne da služi kao ostava za stvari sa kojima ukućani ne znaju šta će. Naime, tokom izolacije balkon je mnogima bio jedino mesto za izlazak i svež vazduh.

Prvo kompletno očistite balkon, a onda...

Uređenje balkona zavisi od veličine prostora i strane na koju je okrenut.

Za početak, izbacite sa balkona sve što vam ne treba i godinama ne koristite. Potpuno očistite prostor, a ukoliko je potrebno i okrečite zid ili ofarbajte ogradu. Onda odaberite u kom stilu ćete urediti vašu oazu.

Pročitajte još: Ove biljke nipošto nemojte saditi pored MLADOG LUKA u bašti ako želite da vam uspe

Pejzažne arhitekte predlažu tri trenda u uređenju balkona i terasa.

Pročitajte još: "SUPER BILJKA" koju treba saditi pored auto-puta: Smanjiće zagađenje i doneće čist vazduh

1. Moderni minimalizam

Ne pokušavajte da balkon osmislite u modernom sivo-belom stilu ukoliko ne sredite zidove i pločice, jer je to nemoguće. Minimalizam podrazumeva besprekoran izgled prostora. Ukoliko je balkon sređen dovoljno je da nabavite nekoliko biljaka i pretvoriće se u japansku zen-baštu. Bambus je odličan izbor pošto raste brzo, ne smeta mu zagađenje i prijaju mu gradski uslovi. Nabavite baklje i balkon će biti najlepši prostor u stanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Home By Lau (@homebylau)

2. Meksička rustika

Ukoliko je balkon stari i nemate srdstva da sredite pod i zidove posegnite za bojom i manu pretvorite u prednost. Stare stolice će sa novim, šarenim jastucima biti "kao nove" i, bez sumnje, udobne. Novi trend je i uzgoj povrća, pa umesto cveća u lonce i saksije posadite paradajz ili paprike ukoliko nemate mnogo prostora. Dobar izbor su pasulj i tikvice ukoliko imate za šta da zakačite vreže.

Pročitajte još: Kod nas raste kao korov, a leči 100 bolesti: Pijte čaj od KADIFE za ove tegobe! (RECEPT)

Jedina investicija neka bude girlanda sa lampicama i balkon će biti kao bajka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas