Razlevuša, brza palačinka, bazlamača: Jelo sa mnogo imena, fantastičnog ukusa (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

15. 05. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže ideja za slani doručak, na starinski način.

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 20 lončića od 200 gr brašna
  • 2 jaja
  • soli
  • 150 gr sira + 2 jaja

Pročitajte još: Jedna od NAJPOPULARNIJIH PITA, mekana mirisna čupava pita - ukus koji oduševljava (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Izdrobiti sir, dodati 2 jaja pa izmešati. Umutiti 2 jaja, dodati 300 ml. mleka i 2,5 lončeta brašna, 30 ml ulja, soli i sve izjednačiti. 

Tepsiju od rerne podmazati uljem i dobro ugrejati  da ze zapuši pa testo izliti u vrelu tepsiju .

Kašikom vaditi sir i jaja i  rasporediti  po testu. Peći na na 220 stepeni C  oko 30  min. Servirati toplo.