VARIJANTA ZA TOPLO VREME: Napravite SUPU OD BELOG PASULJA i uživajte u tanjiru punom zdravlja (RECEPT)

Jovana Pejinovic

22. 05. 2022. 000000 13:30

Foto: Printskrin/Jutjub

Svaka porcija sadrži 402 kcal, 13 g proteina, 27 g ugljenih hidrata (od toga 8 g šećera), 24,5 g masti (od toga 3 g zasićenih), 12,5 g vlakana i 1,9 g soli.

Sastojci

Za pesto

  • 25g svežih listova bosiljka
  • po 25g spanaća, potočarke i rukole
  • 25g badema sa kožom, grubo iseckanih
  • ½ čena belog luka, oljuštenog
  • 1 kašičica svežeg limunovog soka
  • 5 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • ½ kašičice morske soli u listićima
  • sveže mleveni crni biber

Za supu

  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 luk, tanko narezan
  • 2 štapića celera, tanko isečena
  • 1 tikvica, seckana
  • 2 šargarep , seckane
  • 2 čena belog luka, tanko narezana
  • 800 g pasulja iz konzerve, ocediti i isprati
  • 900ml bujona

Pročitajte još: Dodavanje OVOG sastojka u kajganu čini je savršeno MEKANOM I VAZDUŠASTOM: Ovako dobar RECEPT još niste probali

Priprema

Prvo napravite pesto. Stavite sve sastojke za pesto u procesor za hranu i mešajte dok ne dobijete živopisnu zelenu pastu sa malo hrskanja. Prilagodite začin po ukusu. Ostavite na stranu.

Da biste napravili supu, zagrejte ulje u velikom tiganju ili vatrostalnoj tepsiji i lagano pržite luk, celer, tikvice i šargarepu 10 minuta, povremeno mešajući. Dodajte beli luk i kuvajte još nekoliko sekundi, mešajući.

Sipajte pasulj u šerpu, dodajte bujon i stavite da provri. Kuvajte 5 minuta, a zatim prilagodite začin po ukusu i sipajte u činije.

Na vrh stavite kašike pesta od bosiljka za serviranje.

BONUS VIDEO: