Može i bez dezodoransa: Evo KAKO uz pomoć sastojaka iz kuhinje da napravite prirodan miris

Nevena Todosijević

24. 05. 2022. 000000 10:00

Photo:Unsplash

Ako ste spremni da istražite njihove alternative, obratite pažnju na neke od prirodnih sastojaka koji mogu da se koriste za "kontrolu" mirisa tela.

Sok od limuna

Photo:Unsplash​

Limunska kiselina iz limunovog soka je antibakterijska već po svojoj prirodi. Zato jednostavno nanesite sveže ceđen limunov sok na pazuh i/ili druga područja sklona znojenju, pomoću vate, i tako eliminišite bakterije koje izazivaju neprijatan miris. Izbegavajte da to činite nakon brijanja ili na posekotine ili opekotine, jer će vas peckati.

Soda bikarbona

Photo:Unsplash​

Ovaj sastojak odličan je izbor za održavanje higijene. Samo uzmite malo sode bikarbone, pomešajte je sa vodom tako da napravite pastu, nanesite je ispod pazuha i ostavite da se osuši. Možete čak da napravite sopstveni prah umesto "obične" sode, koristeći sodu bikarbonu i kukuruzni skrob u odnosu 1:6. Ovo je posebno korisno ako imate osetljivu kožu, jer visoka alkalnost sode bikarbone i prirodna kiselost tela mogu da izazovu iritaciju.

Jabukovo sirće

Photo:Unsplash

Odlična je zamena za dezodorans. Reč je o prirodnom antibiotiku. Pomešajte jednaku količinu jabukovog sirćeta i vode, pa utapkajte na pazuhe i prepone, koristeći pamučne tupfere. Ovu mešavinu možete čuvati i u bočici sa raspršivačem.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

Veštičji lešnik (Witch Hazel)

Photo:Unsplash

Ovaj višestruko korisni sastojak prirodni je skupljač vlage, a ima i antiupalna svojstva. Deluje kao dezodorans tako što uklanja višak vlage sa kože i ubija bakterije koje izazivaju neprijatan miris. Uz to, ne ostavlja tragove na odeći. Jednostavno se nanosi, tupferom ili pamučnom krpicom.

Kokosovo ulje

Photo:Unsplash​

Čisto kokosovo ulje je antibakterijsko i antivirusno, pa, kao takvo, odlično eliminiše bakterije koje izazivaju neželjeni miris. Sve što treba da uradite je da utrljate malo kokosovog ulja na područja koja se znoje. Sačekajte da ga koža dobro upije, da ne biste njime umastili odeću. Takođe, možete da pomešate kokosovo ulje i sodu bikarbonu. Dobićete pastu koju možete da nanosite po potrebi. Isto možete da uradite i sa mešavinom sode bikarbone i kukuruznog skroba, u jednakim količinama, uz dodatak dovoljno kokosovog ulja da biste lepo mogli sve da pomešate. Ostavite da se stegne u frižideru pre upotrebe i vaš prirodni dezodorans je spreman za upotrebu.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU