ČITAOCI KUVAJU: RECEPT za dezert sa keksom i kakaom - poslastica za tople dane

Nevena Todosijević

16. 06. 2022. 000000 13:30

Photo: Unsplash

Potrebno je:

  • 8 dl mleka
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • rendana korica pomorandže
  • 15 komada četvrtastog keksa
  • 10 komada piškota
  • 1 kašičica kakaoa
  • 50 g čokolade
  • 1 kašika ulja
  • 80 g margarina

Photo: Unsplash

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

Priprema:

  1. U mleku razmutite brašno, šećer, kakao, koricu pomorandže i stavite na ringlu da se kuva dok se ne zgusne.
  2. U vruće dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi.
  3. U kalup dimenzija 30h10 cm stavite prijanjajuću foliju.
  4. Na dno sipajte sloj fila, poređajte 5 komada četvrtastog keksa, fil, keks, fil, keks, fil, piškote.
  5. Zatvorite folijom i stavite u frižider da odstoji tri sata.
  6. Zatim izvadite iz kalupa, pospite kašičicom kakaoa i išarajte čokoladom koju ste otopili sa kašikom ulja.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO: