· · Komentara: 0
recept

ČITAOCI KUVAJU: Ovu pitu od patlidžana ćete obožavati (RECEPT)

Hajde da, umesto pite sa sirom ili mesom, napravimo nešto malo drugačije

1651568226_quiche-2067686_1280.jpg
Photo:Pixabay
Potrebno je:
  • 2 patlidžana srednje veličine,
  • glavica crnog luka,
  • šargarepa,
  • 1/2 struka praziluka,
  • biber,
  • 2 kašike peršuna, 
  • 50 ml ulja 
  • 100 ml kisele vode za prskanje kora,
  • ulje za prženje,
  • 3 čena belog luka, 
  • 1/2 kg kora

PROČITAJE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji (FOTO) 

Postupak: 

  1. Patlidžan oljuštite, isecite na kockice i stavite u kipuću posoljenu vodu.
  2. Kuvajte ga desetak minuta, ocedite, isperite hladnom vodom, pa ga ponovo ocedite i ostavite sa strane da se još malo cedi.
  3. Crni luk sitno iseckajte i stavite u šerpu sa uljem da se prži.
  4. Kad postane staklast, dodajte očišćen i napola presečen pa onda sitno iseckan praziluk, potom i narendanu šargarepu.
  5. Propržite, dodajte propasiran beli luk i, na kraju, očišćen i sitno iseckan patlidžan.
  6. Sve dobro upržite.
  7. Začinite solju i biberom, dodajte peršunov list.
  8. Vatrostalnu posudu malo podmažite uljem, stavite dve kore na dno, svaku podmažite mešavinom kisele vode i ulja, pa staviti fil i sledeće dve kore.
  9. Malo ih pogužvajte i stavite na fil, četkicom ih malo namažite mešavinom vode i ulja, pa stavite fil.

Imaćete dovoljno za 3 reda fila i 4 reda kora.

  1. Završite korama, pa prelijte ostatkom kisele vode i ulja.
  2. Pecite na 180 stepeni, oko sat vremena.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

 
Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.