Recept za SORBE OD SVEŽEG LIMUNA: Hladna poslastica koja će vam ulepšati leto

Jovana Pejinovic

16. 06. 2022. 000000 15:30

Foto: Printskrin/Jutjub

Spoj kiselog limuna i slatkog šećera će vas raspametiti u ovom klasičnom receptu za sorbe.

Sastojci

  • 250 g belog šećera
  • debela traka limunove kore
  • sok od 2-3 limuna
  • 2 kašike votke (opciono)

* Korišćenje votke sprečava da se sorbet čvrsto zamrzne, tako da ostaje lepo glatko.

Pročitajte još: Napravite ČOKOLADNE KORPICE: Jestiva dekoracija koja će vas oduševiti (RECEPT/VIDEO)

Priprema

Zagrejte 250 ml vode, šećer i limunovu koru u maloj šerpi dok se šećer ne rastvori, a zatim prokuvajte. Kuvajte 3 minuta, a zatim isključite vatru i ostavite da se ohladi. Odvojite limunovu koru i bacite je. Izmerite 100 ml limunovog soka i dodajte u mešavinu šećera zajedno sa votkom ako koristite.

Sipajte u kutiju za zamrzivač i zamrznite 1 sat i 30 minuta, a zatim mutite žicom za mućenje da biste razbili kristale leda (koji će početi da se formiraju na ivicama) pre nego što se vratite u zamrzivač.

Mešajte sorbe jednom na sat tokom 4 sata da biste razbili kristale leda. Prestanite da mešate kada se stegne, a zatim čuvajte u zamrzivaču do 1 mesec. Poslužite sorbe ukrašene sa nekoliko uvojaka limunove kore.

BONUS VIDEO: