Oglas
· · Komentari: 0
zadovoljite svoja čula

Recept za nežni francuski desert: Makaronsi od jagoda sa belom čokoladom (RECEPT)

Ovi divni francuski makaronsi sa jagodama punjeni su svetlim i kremastim kremom od jagoda i bele čokolade

1654261611_makaronsi.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/한세 HANSE
Oglas

Francuski makaroni sa jagodama su nežni, sendvič kolačići punjeni svetlim puter kremom sa ukusom jagode. Iznenadite vaše najmilije sa ovom sofisticiranom poslasticom. 

Pročitajte još: Napravite sami PUTER OD KIKIRIKIJA: Jednostavno se pravi, a potreban vam je samo jedan sastojak

Šta je francuski makaron?

Makaroni predstavljaju prelep dekorativni dodatak poslužavniku za kolače za praznike. Imaju samo nekoliko sastojaka i prirodno su bez glutena, što znači da njihov uspeh zavisi od toga kako izvodite tehniku. Potrebno je malo vežbe da savladate umetnost pravljenja makora, a kada to uradite mogućnosti ukusa su beskrajne. 

Sastojci:

  • 3 belanca (minimalno 3 sata neka budu na sobnoj temperaturi)
  • 100 g mlevenih badema (bademe obavezno usitniti)
  • 220 g šećera u prahu
  • 50 g kristal šećera
  • 2 prstohvata soli
  • prehrambena boja – crvena

Krema od bijele čokolade i jagoda

  • 50 g bijele čokolade
  • 150 ml pavlake za šlag
  • 1 kesica želatina
  • 350 g jagoda
  • 3 kašičice šećera
  • 1 kesica limun šećera

Priprema: 

Za početak napravite kremu pošto se mora hladiti. Na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj zagrejte pavlaku za šlag do vrenja. Vrelu pavlaku prelijte preko izlomljene bele čokolade, poklopite i ostavite 10 minuta. Nakon 10 minuta promešajte. Pripremite želatin po uputstvima sa pakovanja.. Dodajte i želatin u smesu.

Jagode narežite i stavite u posudu za kuvanje. Dodajte im 1 kesicu limun šećera i 3 kašičice kristal šećera. Kuvajte na laganoj vatri jagode 30 minuta. Reducirane jagode prebacite u posudu i pustite da se prohlade na sobnoj temperaturi bar 10 minuta. Prohlađene jagode dodajte smesi od bele čokolade i mikserom sjedinite. Ako ne želite da vam se vide komadići jagode, slobodno možete promešati sa štapnim mikserom.

Kremu stavite u frižider da se hladi minimalno 3 sata. Za početak, pripremite posude za pečenje. Stavite papir za pečenje i pazite da bude ravan. Uzmite malu čašicu za žestinu, umočite rub u kakao i tako ocrtajte krug. Bitno je ostaviti barem tri prsta razmaka sa svake strane.

U posudi pomešajte mevene bademe i šećer u prahu i 1 prstohvat soli. U mlincu za kavu usitnite sastojke dok ne dobijete finu, brašnastu smesu. U mikser stavite belanca sobne temperature i 1 prstohvat soli. Posuda u kojom ćete miksovati belanca mora biti čista u potpunosti, a belanca sobne temperature će se bolje izraditi. Postepeno dodajte kristal šećer i miksujte dok ne dobijete čvrste vrhove. Dodajte prehrambenu boju do željenog intenziteta. Promešajte mikserom da se sjedini boja.

Suve sastojke – bademe, šećer i so postepeno dodajte tri puta. Suve sastojke pažljivo ručno umešajte u belanca, mešajući u smeru kazaljke na satu. Smesu prebacite u poslastičarsku kesicu, napunite do vrha i odrežite vrh. Par puta lupite posudom za pečenje o radnu površinu kako biste isterali višak vazduha.

Onda ide sušenje. Sušenje može trajati od 30 minuta pa sve do 2 sata. Makoronsi su suvi i spremni za pečenje kada možete bez problema dodirnuti površinu i ona je stvrdnuta. Makaronse pečete 17 minuta na 150 stepeni. Kada su pečeni, izvadite ih iz pećnice i pustite prvo da se prohlade na sobnoj temperaturi, zatim ih izvadite na žicu za hlađenje i pustite da se u potpunosti ohlade. Kremu od bele čokolade i jagoda prebacite u poslastičarsku vrećicu. U sredinu makaronsa stavite malo kreme, pa preklopite drugim keksom i lagano pritisnite. Čuvajte u zatvorenoj posudi, na hladnom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas