Ideja za doručak: Hleb od crne čokolade i banane (RECEPT)

Katarina Nikolić

03. 07. 2022. 000000 08:00

Foto: Jutjub PrintskrinThe Cooking Foodie

Ovaj doručak je izuzetno hranljiv, zbog svojih sastojaka i teksture, a ukoliko želite da mu dodate još proteina, to možete uraditi sa određenim proteinom u prašku po vašoj želji.  

Pročitajte još: Recept savršen za početnike: Hrskavi krompir gotov za dva minuta osvojiće vas na prvi zalogaj (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

3 zrele banane
2 jaja
½ šolje običnog grčkog jogurta
⅓ šolje meda
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašičica sode bikarbone
1 šolja pšeničnog brašna
½ šolje tamnog kakao praha
½ šolje čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 180˚C. U srednjoj činiji izgnječite banane. Pomešajte jaja, jogurt, med, ekstrakt vanile i sodu bikarbonu u smesu. Dodajte brašno, tamni kakao prah i promešajte. Dodajte komadiće čokolade i lagano umešajte u smesu. Sipajte testo u podmazan pleh za hleb dimenzija 23 x12 cm. Pecite oko 45 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista iz sredine hleba. Ostavite da se ohladi 15 minuta pre serviranja!
 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU