Negovanje obrva u tri koraka: Ako ste nekad pogrešili, postoji rešenje

Kristina LJubisavljević

03. 07. 2022. 000000 11:30

Foto: pixabay

Trendovi obrva su podložni promena, pa tako oni koji su se nekada vodili trendom tankih obrva sada žele guste, a znamo da obrve "ne opraštaju" greške. Ukoliko želite guste obrve, koje su bliske onim prirodnim, možete da se okrenete njihovom negovanju.

Negovanje obrva

Korišćenje pincete

- Pinceta je preciznija, ide jedna po jedna dlaka, za detaljno oblikovanje obrva. Sigurnija je od depilacije voskom. Sa depilacijom voskom prisutna je toplota, ako imate i najmanju osetljivu kožu onda bi ovo trebalo da izbegavate - ističe stručnjaka za obrve Džoi Heali.

Pročitajte još: Šminker objašnjava u čemu grešimo prilikom nanošenja korektora: Sakrijete podočnjake i zablistajte

Ako niste vešti da oblikujete obrve kod kuće, najbolje je da se obratite stručnjacima, kako ne biste pogrešili.

Peptidi u serumu za rast obrva

Bez obzira na oblik obrva, s vremena na vreme mogu da se pojave "rupe" u obrvama. Upotreba seruma za rast obrva je odličan način da porastu baš na tim mestima.  Čak i ako imate simetrične obrve, serum je i dalje ključan za održavanje tog oblika tokom vremena.

- Kako starimo, naše obrve postaju tanje i slabije vizuelno. Kada je u pitanju izbor seruma za obrve, trebalo bi da tražite nešto prirodno, ali efikasno. Serum za rast zasnovan na peptidima je najbolji jer je to sastojak koji je najsigurniji, najprirodniji i najefikasniji - kaže Heali za Mind Body Green.

Pročitajte još: Frizer objasnio koju grešku većina pravi nakon farbanja kose: Zbog ovoga se boja ne zadržava

Blendanje proizvoda za obrve

Svako voli različite proizvode za sređivanje obrva, neko više voli olovku ili senku, dok se drugi odlučuju za voštanu kremu. Bez obzira šta odaberete, najvažmnije je da proizvod izblendate kako bi obrve izgledale prirodno. Izbegnite linije i oštre ivice. Nakon što nanesete proizvod, bilo da je u pitanju olovka ili senka, trebalo bi da ga izblendate četkicom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU