Oglas
· · Komentari: 0
oči

SJAJNA SENKA je veliki trend, ali pravimo jednu grešku kojom ugrožavamo ZDRAVLJE OČIJU: Ovako se pravilno nanosi

Kako se beznedno koristi sjajna senka?

1623658157_Depositphotos_229138566_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ne tako davne 90-e bile su poznate po sjaju i šljokicama od glave do pete. Sijala je kosa, šminka, telo, odeća.. kasnije je moda otišla u drugu krajsnost mat izgleda, ali izgleda je dolaskom 20-ih sve ponovo počelo da se menja.

Još uvek nismo u potpunosti prihvatili, ali sjaj se vraća. Međutim, sa sjajnim šminkama treba biti u nekoj meri i oprezan, posebno kada je reč o očima i koristit sigurne tehnike.

Pročitajte još: Kako se pere CRVENA KOSA? Pravimo jednu važnu grešku

Kako bezbedno koristiti sjajne senke za oči?

Trebalo bi da budemo oprezni sa blistavim prahom odnosno senkom za oči koja ostavlje šljokice. Mogu da upadnu u oko, uđu u suzni kanal i time da iritiraju oči.

Sjajna šminka za oči je čest uzrok iritacije ili infekcije rožnjače, posebno za ljude koji nose kontaktna sočiva. Sjaj na senkama mođe da ogrebe oko, slično kao pesak ili prljavština.

Međutim, to, nravano, ne znači da treba da odustanemo od sjajnog trenda. 

Pročitajte još: Manjak sna, česti telefonski razgovori, vruća voda...Devet navika koje uništavaju LEP TEN

Prema stručnjacima, sve može biti aspolutno sigurno ukoliko se pridržavamo pravila. Preporučuje se upotreba kozmetike koja je posebno dizajnirana za oči.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas