Savršenstvo BEZ ŠEĆERA: Čizkejk sa borovnicama koji se PEČE 10 MINUTA (RECEPT/VIDEO)

Kristina Malešević

09. 07. 2022. 000000 16:00

Foto: InstagramScreenShot/goodfood.milica

Kolači koji se peku nisu omiljeni tokom letnjeg perioda, ali obzirom da su poslednjih dana temperature malo niže, donosimo vam predlog za odličan kolač sa borovnicama u koji ne ide šećer i za njegovu pripremu potrebno je manje od pola sata.

Pročitajte još: Dokazane prednosti VEGANSKE ishrane: Biljnom ishranom spašavate sebe, planetu i životinje!

Sastojci za koru:

  • 500 grama krem sira poput maskarponea
  • 2 pune kašike milerama
  • 4 pune kašike eritritola ili 2 stevie
  • 4 jaja sobne temperature
  • 2 pune kašike bademovog brašna

Sastojci za fil:

  • 250 mililitara slatke pavlake bez šećera 
  • 150-200 grama borovnica

Priprema:

 
 
 
 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli Good food Milica (@goodfood.milica)

Žicom umutiti krem sir, mileram i zaslađivač. Onda dodavati jedno po jedno jaje i mutiti žicom, na kraju dodati bademovo brašno i sve lepo umešati. Kalup za pečenje (20 do 22 centimetara) obložiti papirom za pečenje, zagrejati rernu dobro, na dno rerne staviti šerpu sa ključalom vodom, sipati masu u pekač i staviti da se peče.

Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)

Peći na 250 stepeni 10 minuta u dobro zagrejanoj rerni, a potom na 160 stepeni još 50 minuta. Odškrinuti rernu vrlo malo i isključiti, ostaviti tako da se hladi bar 4 sata ili preko noći.
Nakon toga umutiti 250 mililitara slatke pavlake nafilovati preko kolača i poređati borovnice.

Kolač za uživanje bez griže savesti, kaloričan jeste, ali ne treba vam više od jednog parčeta da zadovovoljite potrebu za nekom finom poslasticom.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU