SUPA OD KAMENA: Nekada hrana za sirotinju, a danas SPECIJALITET (RECEPT)

Katarina Nikolić

14. 07. 2022. 000000 13:00

Foto: Jutjub Printskrin/Jutarnji list

Poenta ovog jela je naći veći šupljikavi kamen, jer on u sebi ima najviše aroma, a potencijalno ima i sitne račiće i školjkice u tim šupljinama. Trebalo bi ga izroniti iz čistog mora, sa dubine od otrpilike 10 metara. 

Pročitajte još: Zdrav obrok ispod 300 kalorija: Prženi škampi sa šparglama (RECEPT)

Sastojci:

  • Morski kamen
  • Crveni luk
  • 2 šargarepe
  • paradajz
  • vezica peršuna
  • 2 manja krompira
  • maslinovo ulje
  • beli luk
  • pirinač

Priprema: 

Stavite morski kamen u veliki lonac te dodajte dovoljno hladne vode da ga prekrije.  Zatim dodajte narezani crveni luk, šargarepu, peršun, paradajz, narezani krompir, peršun i maslinovo ulje. Kuvajte na laganoj vatri. Kad su krompir i šargarepa kuvani, izvadite kamen, procedite u supu, dodajte pirinač i nastavite kuvati dok nije gotovo. 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU