Oglas
· · Komentari: 0
ukusno

Ideja za ručak: Kako se pravi DOMAĆA SUPA SA PILETINOM? (RECEPT)

Vikendom kada imamo više vremena mogli bismo da napravimo domaću supu.

1615020292_Untitled.jpg
Foto: Printscreen/ Instagram/ Didy Kitchen
Oglas

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Potrebno vam je:

  • 2 bataka sa karabatkom;
  • 1  pileća leđa;
  • 3 šaragarepe;
  • Dve bele zeleni;
  • 1/4  veze peršuna;
  • So
  • 3 barena krompira;
  • 300 ml. kuvanog paradajza;
  • Kašika brašna;
  • So, biber, kašika šećera.

Pročitajte još: Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)

U šerpu od 5l, stavite piletinu i zelen, ravnu kašičicu soli i nalite sa 4 l. vode. Stavite da se kuva oko sat ipo. Da se povrće lepo skuva, a piletina pusti sve sokove i masti. Kad počne da kuva, obavezno skidajte penu, da supa ne bi bila mutna. Piletinu kupujem na pijaci, mnogo mi je lepša i masnija nego one iz prodavnica. Kada je supa kuvana, izvadite zelen i piletinu, a supu zakuvajte sa rezancima. Piletinu možete jesti tako kuvanu, a možete je i zapeći u rerni, što je meni mnogo lepše. Kuvanu piletinu stavite na pek papir, posolite i ubacite u zagrejanu rernu na 240 ° oko 15, 20 minuta. Recept za domaće rezance imate u ranijim postovima.

E sad paradajz sosić. U šerpicu stavite 30 gr. putera, pustite da se istopi da dodajte kašiku brašna, promešajte, sipajte i 300 ml. kuvanog paradajza, kašiku šećera i so i bibera po ukusu. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje dok se sosić ne zgusne.

Pročitajte još: Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)

Krompir obarite posebno. Ako ga budete kuvali sa supom, pustiće skrob i supa neće biti tako lepa. Po želji baren krompir mozete iseći na četvrtine, lepo začiniti (so, biber, tucana ...) malo nauljiti i zapeći sa piletinom, bude savršen.

Uz ovaj ručak kod mene je obavezan ren, koji se savršeno uklapa uz sve ovo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas