Napravite domaći dezodorans sa TRI SASTOJKA (RECEPT)

Kristina Malešević

16. 07. 2022. 000000 11:20

Foto: Pixabay

Aluminijumske soli su aktivni sastojci koji se koriste u proizvodnji mnogih antiperspirantnih proizvoda na tržištu, koji pomažu u sprečavanju preteranog znojenja i uklanjanja mirisa tela. Toksična hemikalija deluje tako da se rastopi u znoju i blokira rad žlezda.

Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)

Domaći dezodorans sa tri sastojka

Pomešajte 4 supene kašike sode bikarbone i 4 supene kašike aru praha u maloj činiji. Umešajte u to 4 kašike kokosovog ulja dok se sve dobro ne poveže. Dodajte oko 20 kapi eteričnog ulja limuna, lavande ili ruzmarina ako želite. Izlijte smesu u željeni oblik.

Pročitajte još: Svi znamo šta znači kada vas SVRBI LEVI DLAN, ali da li znate šta znači kada zasvrbe drugi delovi tela

Kako čuvati i nanositi dezodoranse?

Izlijte toplu smesu u mini silikonske kalupe za mafin. Kad se ohlade, pažljivo istisnite da fino iskoče. Držite na suvom i hladnijem mestu. Utrljavajte direktno u pazuh. Izlijte toplu smesu u u staru posudicu kupovnog antiperspiranta za lakše korišćenje. Izlijte toplu smesu u male, plitke limene kutijice i nanosite prstima. Rok trajanja je godinu dana, na tamnom i hladnijem mestu.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU