Deo šminkanja koji obično zaboravljamo: Senka za oči uz ovo izgleda mnogo bolje

Kristina LJubisavljević

20. 07. 2022. 000000 11:20

Foto: Pexels

Prajmer je deo šminke koji se često zaboravlja, a sama reč "prajmer" znači početni korak prilikom šminkanja. NJime pripremate kožu za šminku i stvarate lepu podlogu. Možete da ga nanesete na celo lice ili zasebne delove kao što su kapci.

Pre nego što počnete, istražite koja je najbolja vrsta prajmera za vašu kožu. Ako imate suvu kožu, trebaće vam hidratantni prajmer, dok bi oni sa masnom kožom trebalo da potraže neki sa mat teksturom.

Pročitajte još: Koje ULJE najbolje odgovara VAŠEM TIPU KOSE: Evo kako da odaberete odgovarajući preparat za najbujnije vlasi

Šminkeri se slažu da većina pravi jednu veliku grešku kada je u pitanju prajmer, a to je preskakanje prajmera za očne kapke. Takođe smatra se da senka za oči može da bude beskorisna bez prethodne upotebe prajmera.

Još jedna greška koju možda pravite je samo nanošenje prajmera pre podloge. Umesto toga, pokušajte da pomešate svoj prajmer sa podlogom za lakši i prirodniji izgled. Takođe, najbolje funkcioniše kada nanesete samo malu količinu. Prevelika pokrivenost može da napravi suprotan efekat.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU