Ovo je ČOKOLADNA DIJETA za sve sladokusce, a koji je vaš IZGOVOR?

Kristina Malešević

27. 07. 2022. 000000 20:30

Foto: Pixabay

Dijeta je reč koja nas obično duboko uznemiri jer nam odmah pada na pamet odricanje od raznoraznih poslastica koje volimo. Ali to ne mora biti tako jer se viška kilograma možete rešiti i uz pomoć čokolade.

Pročitajte još: Spremite telo za plažu u rekordnom roku: Isprobajte DIJETU sa LUBENICOM

Za razliku od tipičnih režima skidanja kilograma, u kojima morate u širokom luku izbegavati čokoladu, sada vam je ona najbolja prijateljica. Naravno, nutricionisti ovu dijetu ne preporučuju na duge staze, ali tri  do sedam dana ne bi moglo naškoditi.

Pravila čokoladne dijete

Sve ono što ćete pojesti u jednom danu je sto grama crne čokolade. Morate je podeliti u tri obroka od po 30 do 35 grama čokolade po obroku. Uz čokoladu preporučuje se da ujutru popijete šoljicu organske kafe bez šećera, a tokom dana trebalo bi piti nezaslađeni zeleni čaj i vodu, ali odvojeno od obroka.

Pročitajte još: Smršajte i do 5 kg za samo 3 dana: TRODNEVNA dijeta koja obećava neverovatne rezultate

Nutricionisti kažu da ovom čokoladnom dijetom možete izgubiti kilogram na dan jer nećete u organizam unositi dodatni šećer i so, koji u telu zadržavaju vodu i usporavaju metabolizam. Uz to, kafa i crna čokolada ubrzavaju metabolizam i stimulišu probavu, zeleni čaj topi masti, a voda čisti telo.

Sto grama crne čokolade ima oko 650 kalorija, šoljica kafe ima dve kalorije, a zelenog čaja 3 do 5 kalorija što znači da ćete unositi minimum kalorija dnevno. Nije ni čudno da ćete skinuti dosta kilograma.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU