Delikates od TIKVICA I SLANINE: Specijalitet kom još niko nije odoleo (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

09. 08. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje ponovo nam stiže recept koji možete spremati za doručak, ručak ili večeru - sjajna je u bilo koje dana da je jedete.


Potrebno je:

  • 100 gr blitve
  • 2 tikvice
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika prezli
  • 100 gr na listiće kačkavalja
  • 200 gr pavlake
  • 100 ml mleka
  • 3 jaja
  • 3 paprike pečene
  • 2 šargarepe tanki listići
  • 100 gr pancerote slanine suve
  • so, začin

Pročitajte još: "Ovo je grozno": Da li znate da su drvene varjače leglo prljavštine? Očistite ih pomoću ovog trika

Priprema:

  1. Blitvu očistiti i malo popariti, tikvicu očistit,i pa je iseći na listove, posoliti da otpusti tečnost, pa ocediti. Brašno, začin i prezle izmešati. Papriku ispeći na plotni pa oljuštiti.
  2. Đuveč podmazati uljem. Na dno staviti listove tikvica koje ste provukli kroz prezle. Zatim staviti listiće kačkavalja, pa tikvica, slanine, pa paprika očišćena koju ste provukli takođe kroz prezle, zatim kačkavalj, odozgo preko kačkavalja poređajte listove šargarepe, zatim opet malo slaninice,i završavamo sa tikvicama.
  3. U činiju umutimo jaja, dodamo pavlaku i 100 ml mleka sve dobro izmešamo i prelijemo preko tikvica. Odozgo poređamo pancetu slaninicu i može po želji malo kačkavalja.Peći na 200 stepeni oko 35-40 min.


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU