· · Komentari: 0

Pita od TIKVICA I FETA SIRA: Bez kora, spremna za tili čas, a ukus fantastičan (RECEPT)

Donosimo vam recept za savršen doručak

1659727964_von-wycliffe-zebadiah-leones-cef2NBofjlo-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ako ne znate šta da spremate ovog subotnjeg jutra, a da pritom ne utrošite puno vremena, onda je ovo idealan recept za vas. Ukus je savršen, a kombinacija feta sira i tikvica će vas osvojiti posle prvog zalogaja. NE morate biti vešti u kuhinji, priprema ovog jela je krajnje jednostavna.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 2 tikvice
  • 160 gr brašna
  • 140 gr feta sira
  • pola kesice praška za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • 70 ml ulja
  • so

Pročitajte još: Ovog jutra morate probati POHOVANU PITU SA SIROM I VIRŠLAMA: Bolja i ukusnija od bilo kog peciva (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. Izrendajte tikvice, posolite, pa ostavite oko 10-ak minuta da puste višak vode. U međuvremenu, umutite jaja sa jogurtom i uljem.
  2. U dobijenu smesu umešajte brašno i prašak za pecivo. Izmrvite feta sir i stavite u posudu, pa sve zajedno dobro sjedinite. Po želji, dodajte so.
  3. Na kraju dodajte tikvice koje su se iscedile.
  4. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu.
  5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepebi oko 35-40 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.