PRIRODNE I JEFTINIJE ZAMENE ZA OMEKŠIVAČ: Ova dva sastojka ubacite u veš-mašinu i dobićete isti efekat

Jelena Knežević

13. 08. 2022. 000000 18:30

Foto: Profimedia

Ako vam ponestane omekšivača ili želite da izbegnete hemikalije možete se poslužiti drugim trikovima. Odličnu zamenu za omekšivač predstavljaju dve namirnice:

1. Sirće

Osim što je nezaobilazan dodatak mnogih jela, posebno salata, sirće je i jedna od idealnih prirodnih namirnica za čišćenje kuće. Posebno se pojačavaju njegova svojstva kao sredstva za čišćenje kada se kombinuje sa sodom bikarbonom. NJim možete ukloniti fleke sa pegle, očistiti kupatilo, mikrotalasnu, frižider, ali koristiti i kao prirodni omekšivač. U tom slučaju se preporučuje da koristite jabukovo i destilovano belo sirće.

Sipajte u pregradu za omekčivač maksimalno 3 kašike sirćeta. Sa tom količinom, neće se osećati miris ove namirnice, a veš že biti mekan.

Pročitajte još: Pravila za održavanje TRAVNJAKA tokom letnjih meseci

2. Eterična ulja

Ako želite da vam veš duže i lepše miriše, eterična ulja su odlična zamena. Ona se koriste u kozmetici, relaksaciji, osvežavanju prostora, a mogu se koristiti i kao sredstvo za omekšavanje veša.

Potrebno je da pomešate 2 do 3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro promešajte ova dva sastojka. Možete ga koristiti i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU