Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI DOMAĆICA

Tri načina primene SODE BIKARBONE u domaćinstvu za koje niste znali

Da li ste znali da se soda bikarbona na mnogo načina može koristiti u domaćinstvima?

1660084232_baking-soda-g00376bb81_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Mnoge domaćice nisu znale, ali soda bikarbona ne služi samo za spremanje ukusnih peciva, nego ima još niz korisnih primena. Recimo može da vam pomogne u održavanju domaćinstva, kao i da vam olakša neke neprijatne situacije.

Pročitajte još: Jasan znak da previše peremo lice: Manje je više u ovom slučaju

Donosimo vam tri načina primene sode bikarbone u domaćinstvu za koje zasigurno niste znali.

Omekšava meso 

Ako želite da pripremite odrezak za ručak, ali baš vam se meso čini nekako žilavim, samo ga pospite sodom bikarbonom, pa ostavite neka odstoji u frižideru 3 do 5 sati, a nakon toga dobro isperite vodom. Meso će biti toliko mekano, da će vam se topiti u ustima.

Pročitajte još: Tri idealne vrste poslova za osobe SKLONE DEPRESIJI:Stručnjaci dali mišljenje

Osveživač vazduha

Soda bikarbona može osvežiti zatvorene prostore, stare ormare ili wc prostorije i to pomoću jednostavnog dezodoransa po principu uradi sam. Samo dodajte 3 do 5 kašičice praška u čistu čarapu, napravite čvor pri vrhu, pa je zatim obesite ili smestite u ugao gde nikome neće smetati. Zamenite svoj osveživač svaki drugi mesec, ili prema potrebi.

Pročitajte još: Delikates od TIKVICA I SLANINE: Specijalitet kom još niko nije odoleo (RECEPT/VIDEO)

Hrana za biljke 

Na dva litra vode dodajte jednu kašiku sode bikarbone. Ovom mešavinom zalijte biljke, a one će vam biti zahvalne u obliku zdravijeg i lepšeg izgleda.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas