Oglas
· · Komentari: 0
DOMAĆINSTVO

Pravila za održavanje TRAVNJAKA tokom letnjih meseci

Ukoliko ste cele godine pazili na svoj travnjak, potrebno je da posebno pazite na njega i leti

1659479406_lawn-mower-g6f28cee2f_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Vreli toplotni talasi zahtevaju posebnu negu travnjaka. Do toplotnih talasa dovoljno je travnjak zalivati jednom nedeljno. Tokom visoih temperatura jednom nedeljno navodnjavate travnjak, ali uradite to tako da voda prodre duboko. Travnjak treba da dobije dovoljno vode da zemlja bude vlažna 10 do 15 centimetara dubine.

Pročitajte još: Kako se piše: U STVARI ili USTVARI? Nedoumica koja muči mnoge

Kako zaštititi svoj travnjak od sunca?

Kada kosite svoje travnjak, ostavljajući tanak sloj pokošene trave može pomoći da zaštitite vaš travnjak. Najbolje vreme za košenje travnjaka je uveče. Zatim jednostavno ostavite pokošenu travu na travnjak da je štiti od sunca.

Koliko vode je potrebno za travnjak?

Generalno, vašem travnjaku je potrebno 2 do 3 centimetara vode nedeljno i stoga je dobar prosek zalivanje oko 2 puta nedeljno, čak 3 tokom najtoplijih meseci.

Pročitajte još: Danas je SVETI ILIJA: Veruje se da donosi promene, a evo šta nikako ne smete da radite

Najbolje vreme za zalivanje travnjaka je rano jutro pre svitanja. Ako ga zalijete kasnije ovo može izazvati pojavu gljivica i ako je zalivate tokom dana voda će ispariti na sunčevoj vrućini.

Kada je veoma vruće i ujutru temperatura brzo raste, najbolje je davode la travnjak uveče ili noću, a ne ujutru, jer mnogo niže isparavanje omogućava vodi da pravilno prodre u tlo.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas