Ako mislite da detaljno usisavate kuću, VARATE SE: Stručnjaci otkrivaju koje mesto svi preskačemo, a skuplja najviše prljavštine

Jelena Knežević

14. 08. 2022. 000000 19:00

Foto: Pexels

Jedno mesto svi preskačemo - a to je prostor iza kauča. Stručnjaci tvrde da je to jedno od najprljavijih mesta u domaćinstvima, a da i sam nameštaj prikuplja dosta prljavštine:

"Kauči i sofe često su korišćeni predmeti, a sa pićem, jelom i uopšteno opuštanjem, dolazi i mnogo nereda. Trebalo bi jednom nedeljno dobro da se usisa ceo kauč i svi jastuci. Ako se može ukloniti navlaka sa jastuka, skinite je i usisajte tkaninu ispod", otkrili su britanski stručnjaci za "The Sun".

Pročitajte još: PRIRODNE I JEFTINIJE ZAMENE ZA OMEKŠIVAČ: Ova dva sastojka ubacite u veš-mašinu i dobićete isti efekat

Objasnili su da bi trebalo detaljno čistiti prostor iza nameštaja svake dve nedelje:

"Trebalo bi pomeriti ceo kauč sa prvobitnog položaja i temeljno usisati prostor ili pomesti i obrisati, ako vam se kauč nalazi na drvenom podu".

Što se tiče čišćenja same garniture, prvo treba proveriti oznaku za čišćenje kauča, kao i proizvode koji odgovaraju različitoj vrsti tkanine.

Jedna od prirodnih namirnica za neutralisanje neprijatnih mirisa i uklanjanja prljavštine sa garniture jeste soda bikarbona. 

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU