Šta znači BEKUTA u umetničkom imenu pevačice? Nećete ni pretpostaviti šta predstavlja ova neobična reč

Isidora Čolaković

21. 08. 2022. 000000 17:00

Foto: Ataimages.rs

Pevačicino pravo ime je Nada Polić, pa se zbog toga mnogi pitaju zbog čega se odlučila na umetničko ime Ana Bekuta i šta ono znači, kao i ko joj je predložio da svoju karijeru gradi koristeći upravo ovaj pseudonim.

– U jednom trenutku zasitila sam se posla u kafani, i pravili smo plan da nađemo kompozitora Predraga Vukovića Vukasa. On je tada imao divan album za Nadu Topčagić “Zovem te zovem”. On je meni promenio ime u Ana jer je bilo mnogo uspešnih Nada – Topčagić, Obrić, Knežević, Mamula…

– U stvari, mom imenu je kumovala pokojna Lidija Habić koja je bila urednik u PGP, ona je rekla da prezime treba da uzmem Bekuta, što je mali zakrivljeni nož – rekla je Ana u emisiji „Pečat u vremenu“.

Pročitajte još: Da li je prepoznajete? Danas je jedna od najomiljenijih domaćih glumica (FOTO)

Ona je rođena u Priboju u velikoj porodici, ali je uspela da iskoristi svoj talenat i postane jedna od najpoznatijih pevačica na estradi. Nakon toga se brinula o svojoj porodici, a oni su bili ponosni na nju.

– Znam da su moji ponosni, tata mi je to govorio dok je bio živ. Nadam se da sam ispunila njegove želje, koliko je bilo u mojoj moći, trudila sam se da im priuštim sve što su želeli – kazala je Bekuta.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU