BUHTLE SA DŽEMOM: Napravite kolač po receptu naših baka (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

27. 08. 2022. 000000 09:20

Foto: Youtube printscreen

Iz bakine kuhinje ovoga jutra stiže recepr za jedan od najlepših kolača na svetu.

Pročitajte još: "SIROTINJSKI RECEPT": Napravite testeninu i krompir zapečeni u rerni po bakinom receptu (RECEPT/VIDEO)

Potrebno je:

300 ml mleka
1 jaje+1 žumance
korica limuna
50 ml ulja
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
550-700 gr brašna
džem po želji 

Priprema:

U 100 ml mleka izmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da zapeni. Jaje i žumance izmutiti žicom u vanglici pa dodati kvasacc, ostatak mleka, ulje, koricu limuna  i pola brašna 

Dobro izlupati varjačom pa dodavati brašno  i lupati testo da testo bude srednje tvrdo više mekše nego tvrdje.. Pokriti folijom i krpom ostaviti na toplom da se udvostruči. 

Razviti  testo za pola cm.  seći veće kvadrate pa stavljati džema punu kašiku. Skupiti ivice i prstima spojiti. Pleh podmazati uljem, uvaljati buhtlu u ulje , okrenuti i redjati u pleh praveći malu razdaljinu. 

Pročitrajte još: Napravite DOMAĆI PARADAJZ SOS: Ukusno i bez dodatog šećera i konzervansa, fantastičan dodatak mnogim jelima (RECEPT/VIDEO)

Pokriti i ostaviti da nadodju oko 15 minuta. Rernu treba da zagrejete na 200 stepeni C pa kad staviti buhtle u rernu smanjiti na 180 stepeni C Peći oko 45 minuta da kad ih podignete one da budu  lagane,. Pokriti krpom, posuti prah šećerom i vanilin šećerom. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU