Čizkejk po receptu KETO DIJETE: Napravite kolač u MIKROTALASNOJ za svega 15 MINUTA (RECEPT)

Kristina Malešević

30. 08. 2022. 000000 19:00

Foto: Pixabay

Pravljenje keto čizkejk kolača je vrlo jednostavno i brzo, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka. Odličan je kao desert, mada se može jesti i za doručak ili popodnevnu užinu. Glavna stvar je da pokušate da uključite ovo jelo u kontekst zdrave i raznovrsne dijete.

Pročitajte još: Devet trikova koji će vam pomoći da NEUTRALIŠETE MIRIS BELOG LUKA U USTIMA: Ove namirnice rešiće problem neprijatnog zadaha

Zapamtite da keto dijetu karakteriše ozbiljno ograničenje ugljenih hidrata. Tačnije, dnevno je dozvoljeno samo 20-50 grama. Morate shvatiti da je prilično teško pridržavati se takve dijete.

Sastojci:

  • 200 grama krem sira
  • 1 grčki jogurt
  • 2 velika jaja
  • 1 kašika tečnog zaslađivača
  • 1 desertna kašika vanile
  • kašika cimeta

Priprema:

Prvo izaberite posudu pogodnu za mikrotalasnu pećnicu. Sipajte krem sir i dobro umutite mikserom.
Zatim dodajte jaja, jogurt, vaniliju i tečni zaslađivač. Možete koristiti zaslađivač u prahu, zavisi od individualnih preferencija.

Pročitajte još: Italijanska obrok salata spremna za 10 minuta: Lagano i preukusno letnje jelo za celu porodicu (RECEPT/VIDEO)

Pomešajte sve sastojke i stavite formu u mikrotalasnu na maksimalnu snagu na par minuta. Preporučuje se da uzmete prilično visoku formu, jer će tokom procesa kuvanja testo najverovatnije porasti, iako će kasnije pasti. Nakon navedenog vremena, proverite spremnost kolača.

Ako nije spreman, stavite ga u mikrotalasnu još 50 sekundi. Međutim, nemojte prekoračiti preporučeno vreme, inače će se tekstura posude promeniti. Pored toga, rezultat može zavisiti od snage određene mikrotalasne pećnice.

Pročitajte još: Ukus koji će vas oduševiti: Napravite savršeni AJVAR pomoću OVOG tajnog sastojka

Kada su ivice kolača od sira čvrste, a sredina još kremasta, ostavite ga u mikrotalasnoj pećnici 10 minuta. Nakon ovog vremena, posudu stavite u frižider na najmanje nekoliko sati. Idealno je ostaviti preko noći.

Zatim čizkejk prebacite na tanjir i pospite cimetom. Ako želite, možete dodati kakao i sitno seckane orahe.

Za manje od petnaest minuta, vaš keto kolač od sira će biti spreman

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU