Retko ko zna da je on OTAC Viktora Savića: Uplovio u svet glume u sedmoj deceniji života (FOTO)

Isidora Čolaković

02. 09. 2022. 000000 13:30

Foto: Ataimages.rs

Viktor Savić je odavno osvojio srca publike. Često smo imali prilike da ga gledamo na malim ekrinima, ali on je veoma je aktivan i u pozorišnim predstavama.

Ono što malo ljudi zna je da je njegov otac Jovan Lole Savić. On se do svojih 60-ih goina bavio muzikom. Bio je osnivač muzičke grupe "Zona B". 

Pročitajte još: Ko je SNAJKA Lepe Brene? Svi je znamo kao glumicu, završila je dva fakulteta, vodila je emisiju, a bila je i mis Kosova i Metohije (FOTO)

Jednom prilikom je gostovao u Jutarnjem programu RTS-a povodom najavljivanja koncerta. Tada je bio primećen i desio se obrt u njegovoj karijeri, pa je dobio ponudu da uđe u svet glume.

- Pre tačno tri godine gostovao sam s nekoliko muzičara u Jutarnjem programu RTS-a povodom projekta "Stari rok majstori". Sećam se, bila je subota, rano jutro, mi smo najavljivali poslednji od tri koncerta koji je trebalo da se održi u "Zvezdara teatru". Nakon mesec i po dana, dolazi Viktor kod mene i kaže mi kako mu je reditelj Balša Đogo pokazao mobilni telefon na kojem je bila moja slika. Ja u čudu. Ne shvatam o čemu se radi, a sin mi kaže da Balša sprema neku krimi-seriju, za koju ima scenario u kojem ima dva razrađena lika. Ženski, koji je namenio Jeleni Đokić, i muški, koji bi želeo da glumim - ja! Video me je kada sam gostovao na RTS-u i odlučio da lik Bogdana Stanića Skocija poveri naturščiku - rekao je ranije godine Savić u intervjuu za "Politiku".

 

Nakon toga, dobio je priliku da igra i u serijama "Senke nad Balkanom", "Pet", "Žigosani u reketu" i "Urgentni centar".

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU