DIJETA SA GROŽĐEM: Tri kilograma manje za samo nedelju dana (JELOVNIK)

Jelena Blažić

08. 10. 2022. 000000 09:20

Foto: unsplash.com

Zbog toga što sadrži čak 80 odsto vode, grožđe predstavlja savršenu namirnicu koja doprinosi detoksikaciji i ubrzava metabolizam. Ovo jesenje voće "čisti" telo od štetnih materija i dovodi do bržeg sagorevanja rezervi masti.

Pročitajte još: Mislimo da su zdrave, ali ove namirnice mogu doprineti GOJENJU: Zbog ovih grešaka mnogi ne mogu da smršaju

Uz jelovnik koji je osmislila doktorka Ana Bins, poznata britanska nutricionistkinja, bez suvišnog napora i odricanja možete gubiti do tri kilograma nedeljno. Tokom trajanja ovakvog režima ishrane, potrebno je izbegavati šećer, so, grašak, pasulj, majonez, kvasac i sirće.

Prvi dan

Doručak: integralni hleb, dve šnite pilećih prsa, čaša mleka ili jogurta
Užina: 200 grama crnog grožđa
Ručak: kuvano jaje, 250 grama mešanog kuvanog povrća začinjenog maslinovim uljem, limunom i sirćetom, integralni hleb
Užina: 200 grama belog grožđa
Večera: 150 grama pečene juneće šnicle začinjene sa dve kašike maslinovog ulja, 40 grama hleba, pire od jabuka

Drugi dan

Doručak: 50 grama muslija sa jogurtom
Užina: čaša soka od grožđa ili 150 grama belog grožđa
Ručak: 100 grama pečenog belog mesa, 250 grama mešanog kuvanog povrća začinjenog kašikom maslinovog ulja, limunom i sirćetom, integralni hleb
Užina: 150 grama crnog grožđa
Večera: 120 grama grilovanog oslića i 250 grama salate od kukuruza i šargarepe, začinjene maslinovim uljem, sirćetom i limunovim sokom, integralni hleb

Pročitajte još: Sastojak koji vam može pomoći da se otarasite SUVIŠNIH kilograma: Sve što treba da uradite je da dodate jednu kašičicu u jutarnju KAFU

Treći dan

Doručak: voćni jogurt
Užina: 200 grama belog grožđa
Ručak: 100 grama testenine sa umakom od paradajza i dve kašike rendanog kačkavalja
Užina: voćna salata od jabuka, krušaka i grožđa
Večera: 150 grama mladog sira, 250 grama mešanog sirovog povrća sa maslinovim uljem, limunom i sirćetom, 40 grama integralnog hleba

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU