6 namirnica koje će vas RAZBUDITI brže od ŠOLJICE KAFE

Kristina Malešević

19. 10. 2022. 000000 08:00

Foto: Pixabay

Odmaći se od jastuka nije uvek moguće. Neki svoju pospanost pripisuju hladnom godišnjem dobu, drugi poslu zbog kojeg su morali ostati budni do kasno. Naravno, važno je pratiti režim i podržavati se u različito doba godine vitaminima i redovnim sportom.

Pročitajte još: Čemu služi VITAMIN A? Ovako utiče na kožu

Donosimo vam namirnice koje će vam pomoći da se u ranim jutarnjim satima probudite vedri i nasmejani. 

Avokado

Broj jedan na listi korisnih i "okrepljujućih" proizvoda je avokado, koji dugo zasićuje telo energijom. Takođe stabilizuje nivo šećera u krvi, čime se produžava osećaj vedrine.

Banane

Pročitajte još: ČAJ od ova 3 sastojka ČINI ČUDA: Ojačaće imunitet, smiriće upale i vratiće vam potrebnu energiju (RECEPT)

Drugo mesto zauzimaju banane, zasićene ugljenim hidratima i elementima u tragovima. Takođe daju energiju i odlične za brzu užinu.

Tamna čokolada

Sledi tamna čokolada sa sadržajem kakaa iznad 75 odsto, koja se ispostavi da je mnogo zdravija od jutarnje šoljice kafe.

Zeleno povrće i cvekla

U borbi protiv pospanosti pomažu i namirnice kao što su zelenilo, bogato vitaminima i elementima u tragovima, i cvekla, koja ubrzava dotok krvi u mozak.

Pročitajte još: Zamućen i nejasan vid može biti uzrokovan KATARAKTOM: Ukoliko je imate, kap ovog ULJA pred spavanje vam može pomoći da je prirodno izlečite

Voda

Pored toga, naučnici tvrde da umor može biti posledica nedostatka vode u telu, pa je poslednji proizvod na listi voda.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU