Oglas
· · Komentari: 0
UKUSI ZIME

MAGIČNA cvekla za LEPO LICE, za izbacivanje toksina i zdrave krvne sudove! Tri recepta za salate koje ćete OBOŽAVATI

Cvekla se smatra jednim od najzdravijih korenastih biljaka.

1643234239_beet-gfec7b27aa_640.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Cvekla i sok od cvekle su poznati po brojnim pozitivnim efektima na ljudsko zdravlje - dobra cirkulacija, snižavanje krvnog pritiska, kao i unapređenje sportskog učinka. Mnogi od ovih pozitivnih efekata se vezuju za bogat sadržaj "neorganskih nitrata".

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Donosimo vam tri recepta za salate sa sveklom, koje ćete obožavati.

Salata od cvekle i jogurta za lepotu

Ova salata obnavlja i čisti kožu lica. Redovnom upotrebom koža postaje elastična, zdravija i svežija.

Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)

Očistite jednu cveklu, pa je izribajte. Sa strane iseckajte 150 grama suvih šljiva, 150 grama oraha pa pomešajte sa izribanom cvklom i u nju dodajte 150 mililitara jogurta i jednu kašičicu meda.

Salata od cvekle i kupusa za eliminisanje toksine iz organizma

Ako muku mučite sa usporenim metabolizmom, ovo je salata za vas. Ova salata se popularno zove “metla” i to s razlogom. Savršeno uklanja toksine, zbog čega ćete imati dobro zdravlje. Leči probleme sa kožom i loš zadah.

Pročitajte još: NJihov slučaj obišao planetu: Blizanci rođeni u dve različite godine

Dobro izribajte 1 cveklu, 200 grama kupusa, 2 jabuke pa ih pomešajte sa 3 kašike masilinovog ulja i jednom kašikom limunovog soka, pa sve začinite peršunom i začinima po ukusu, so ili biber.

Salata od cvekle za dobru probavu i čiste krvne sudove

Ovo jelo pomaže telu da probavi masnu hranu, a krvne sudove čisti tako što poboljšava cirkulaciju.

Pročitajte još: Nakon što su joj roditelji pronađeni mrtvi u domu, oglasila se popularna glumice: "Želim privatnost da tugujem"

Izribajte jednu svežu cveklu i jednu šargarepu, dodajte sitno iseckana 3 čena belog luka i 100 grama sitno iseckanih oraha. Sve pomešajte pa začinite s uljem i jabukovim sirćetom. 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas