· · Komentari: 0
NEGA

Uklanja perut, akne i fleke po licu: CVEKLA nije dobra samo za KRVNU SLIKU već i za KOŽU i KOSU

Cvekla je povrće koje treba uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

1633094886_beetroot-g98e427105_1920.jpg
Foto: Piksabej

Pogotovo tokom hladnijih dana, cvekla je povrće koje treba da se nađe na trpezi jer je izuzetno zdrava. Zahvaljujući visokom sadržaju gvožđa i vitamina, cvekla čuva organizam od virusa i jača krvnu sliku. 

Preporučljiva je posebno za anemične osobe, ali pored zdravstvenih može se koristiti i u druge svrhe - za negu kose i negu kože.

Pročitajte još: Šta je mit a šta istina: Zbog čega su usne ISPUCALE, i kakav vam BALSAM treba tokom hladnijih dana?

Ukoliko imate problema sa opadanjem kose preporučuje se da pijete sok od sveže cvekle, koji je bogat raznim proteinima, kalijumom, fosforom, kalcijumom, kao i vitaminima B i C. Svi ovi sastojci poboljšavaju cirkulaciju vlasišta, a pospešuju i rast kose.

Sok od cvekle takođe rešavaju i problem peruti, kao i suve ili masne kose.

Mešavinom soka od cvekle i sirćeta, isperite kosu posle pranja bar jednom nedeljno kako biste očistili kožu glave i ukloniti perut. 

Cveklu možete koristiti i u nezi kože

Cveklu srednje veličine iscedite, i tim sokom uz pomoć vate ili pamučne gaze premažite lice. Isperite ga nakon 10 minuta i umijte se blagim sapunom.

Ovaj tretman ponavljajte jednom nedeljno, po mogućnosti pre spavanja, a koža će vam biti vidno svežija i bez akni. Takođe, sok od cvekle može vam pomoći i kod fleka na licu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.