Mali trikovi za ukusne i vazdušaste palačinke: Uvedite tri stvari u rutinu spremanja

Kristina LJubisavljević

19. 10. 2022. 000000 19:00

Foto: Pixabay

Sa palačinkama nema greške. Svako od nas ima neki svoj način prema kome sprema ovu poslasticu, a ukoliko vam baš ne uspevaju ili ste početnik na određene stvari bi trebalo da obratite pažnju.

Proverite svežinu praška za pecivo

Palačinkama je potrebno samo nekoliko osnovnih sastojaka, ali ako vam je prašak za pecivo star ili mu je istekao rok trajanja, na kraju ćete da dobijete ravne palačinke, a ne lagane i pahuljaste.

Pročitajte još: Tri greške koje pravimo prilikom pripreme KAJGANE: Koliko dugo ostaju u tiganju nakon pripreme?

Umutite suve sastojke da biste izbegli velike grudvice

Kako biste izbegli dugotrajno mešanje testa nakon što pomešate tečne i suve sastojke, pre svega razmutite suve sastojke sa nekoliko poteza viljuškom.

"Odmorite" testo

Pre nego što testo konačno stavite u tiganj ostavite da odstoji najmanje 15 minuta (idealno 30).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU