Oglas
· · Komentari: 0

DIJETA 10 POSTO: Izgubite kilograme bez gladovanja

Za 3 nedelje ćete izgubiti 10 posto svoje težine

1659426179_lose-weight-1968908_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kada krenemo u obračun s viškom kilograma, obično nam ciljevi nisu realni. Želimo da za što kraće vreme, smršamo što više, uprkos savetima lekara da to nije zdravo. Nutricionisti zato savetuju dijetu 10 posto kojom za tri nedelje pridržavanja određenog plana ishrane skidamo 10 posto naše težine.

Iako nam se to može učiniti nedovoljno, ova dijeta, prema rečima stručnjaka, predstavlja zdrav, kvalitetan i dugotrajan proces gubitka kilograma. Pre samog početka dijete trebalo bi da stanete na vagu i izmerite svoju telesnu težinu. Ukoliko imate 75 kilograma, trebalo bi da za 3 nedelje po ovom režimu da izgubite 7,5 kilograma.  

Pročitajte još: Evo kako PRAVILNO ZALEDITI MALINE: Sačuvajte sve korisne i hranljive materije

Odrasloj osobi je inače potrebno oko 2000 kalorija dnevno, tako da je cilj da smanjite unos kalorija za oko 10 posto. Nutricionisti savetuju da obroke jedete polako, nikako ispred računara, i kada ste u prevelikoj žurbi. Ne preterujte sa čestim merenjem i zato je savet da na vagu stanete tek kada završite sa dijetom.

Dijeta 10 odsto – raspored namirnica po danima

Prva nedelja:

1. dan: Povrće po izboru. Može se jesti na različite načine – kuvano, sirovo, dinstano, u salatama, varivima, itd.

2. dan: Kuvano meso po izboru.

3. dan: Pirinač ili kačamak blago posoljeni).

4. dan: Mlečni dan (svi mlečni proizvodi s manje masnoća, osim voćnih jogurta).

5. dan: Dan jaja (jaja na bilo koji način).

6. dan: Voćni dan (voće po izboru).

7. dan: Proteinski dan (meso ili riba po izboru).

Druga nedelja:

1. dan: Povrće po izboru i kuvano meso. Može se jesti na različite načine – kuvano, sirovo, dinstano, u salatama, varivima...

2. dan: Meso s povrćem.

3. dan: Pirinač s povrćem.

4. dan: Mlečni dan (uz mlečne proizvode se sada mogu dodavati i prilozi: jaja, salata ili voća).

5. dan: Dan jaja (kao prilog se mogu jesti salata, voće ili jogurt).

6. dan: Voćni dan (jede se voće po izboru; može sveže, u obliku salata ili kompota).

7. dan: Proteinski dan (jede se pečeno meso ili riba po izboru).

Treća nedelja:

Treća nedelja je po planu ishrane ista kao i prva. Možete konzumirati nezaslađeni čaj ili kafu, od ulja samo hladno ceđeno maslinovo ulje, a unos hleba nije dozvoljen.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas