Oglas
· · Komentari: 0
DIJETA

DIJETA ZA LJUBITELJE MESA: Tanjir pun, a ishrana sagoreva kalorije i ubrzava metabolizam

Mesna dijeta može biti dobra za one koji muče muku sa sve sporijim metabolizom a sve većim apetitom.

1647937455_asparagus-g0a4cd4ca4_1280.jpg
Oglas

Mesna dijeta je, po mišljenju nutricionista, ponekad bolje rešenje od drugih režima ishrane za osobe koje imaju problema sa sve većim apetitom a sve sporijim metabolizmom. Upravo to su muke mnogih koji su prevalili 50. godinu života.

Međutim, i svi drugi koji vole meso biće oduševljeni predlogom da malo "zaobiđu" povrće i napune tanjire namirnicama životinjskog porekla. Ova dijeta delimično deluje kao keto dijeta - pošto se ne unose ugljeni hidrati, telo počinje da razlaže masti i koristi ih kao pogonsku energiju. Takvo stanje se naziva ketoza. U keto dijeti se jedu meso, jaja i sirevi, ali i manje količine povrća.

PROČITAJTE JOŠ:  Očistite FLEKE od kafe: Potrebna vam je samo jedna namirnica koju sigurno imate u kući

Za mesnu dijetu, nutricionisti kažu da može da deluje i brže od keto dijete. Od namirnica biljnog porekla, u ishranu su uključena biljna ulja, dozvoljene su masline, tikvice i bundeve, a od voća samo bobičasto voće. Insistira se na mesu, naročito živinskom ali i masnijoj, "prošaranoj" govedini, ribi, a posebno lososu, kao i jajima i mlečnim proizvodima.

BONUS VIDEO: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas