Savršena večera: Pripremite PUNJENE prelivene ROLNICE (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

09. 11. 2022. 000000 12:40

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Ukoliko nemate ideju čime biste mogli da obradujete svoje ukućane za večeru, sjajna ideja dolazi iz bakine kuhinje. Pripremite punjene rolnice po receptu baka Jele.

Pročitajte još: Starinski RECEPT za RATARSKU pitu: Ukus će vas oduševiti (FOTO)

Potrebno je:

pakovanje  lazanje 
1 jaje
150 gr šunke
150 gr suvog vrata
150 gr listova kačkavalja
200 gr k. pavlake
kečap
malo rendanog parmezana

Priprema:

 Lazanje skuvati pa ih staviti malo u hladnu vodu. Izvaditi iz vode pa staviti na krpu da upije vlažnost. Jaje umutiti dodati pavlaku pa izjednačiti. Na list lazanje staviti dve kašike fila pa premazati list lazanje.  Staviti dva lista šunkarice kao i suvog vrata, zatim dva lista kačkavalja kao i malo kečapa. 

Dodati preko malo umućene pavlake pa uviti u rolnicu. Vatrostalni sud podmazati uljem pa ređati rolnice.

 Ostatak pavlake premazati preko rolnica. Narendati i malo kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 40 min da lepo porumeni.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU