· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Baka Jelin recept za najmekaniju pamuk-pogaču: Poželećete da je spremate svaki dan (RECEPT/VIDEO)

Priuštite sebi najukusniji doručak

1650867894_bakinakuhinjapogaca.jpg
Foto: Bakina kuhinja

I ovog puta, iz bakine kuhinje stiže najbolji recept za pogaču.


Potrebno  je:

  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml mleka
  • 100 ml vode
  • malo soli
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 700-750 gr brašna

Pročitajte još: Ukusan i hranljiv doručak: Tiramisu sa ovsenom kašom! (VIDEO)

Priprema:

  1. U mlako mleko dodati kvasac, šećer da se otopi, dodati mlaku vodu. ulje, pa dodavati brašno i so i zamesiti mekše testo. 
  2. Izraditi testo da bude glatko pa ga pokriti da naraste. Istresti testo na sto. Podmazati veću tepsiju uljem vaditi manje komade testo oblikovati male loptice sa masnim rukama i redjati u tepsiju. 
  3. Pokriti da odmore, premazati žumancetom posuti po želji sisamom i peći na 180 stepeni 40-45 minuta. Pokriti krpom da pogača malo odmori pa uživati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.