DA, morate temeljno očistiti četkice za šminkanje, EVO I KAKO!

Magazin Praksa

11. 11. 2022. 000000 18:00

Photo: Shutterstock

Iako neki kažu da je neznanje 'blaženstvo', mislimo da je važno da znate da se vaše četkice za šminkanje neće očistiti same od sebe. Koliko god praktično bilo da koristiti jedne te iste četke prilikom šminkanja, nadajući se najboljem, gotovo je sigurno da nanosite razne bakterije i bacile po svom licu, svakom upotrebom.
Svako sredstvo koje koristite za apliciranje je prepuno nepoželjnih gostiju, nekada čak i gljivica i buđi. Kako biste izbegli neželjene rezultate, eksperti poreporučuju temeljno pranje i čišćenje vaših četki i sunđera. 

Pročitajte još: Uklonite fleke od šminke na jednostavan i jeftin način: Uz pomoć ova dva proizvoda koja svi imamo u domaćinstvima

Foto: Shutterstock

Barem na svake 2 nedelje, ili češće, vaše četke se moraju oprati, ukoliko primetite da se šminka zadržava na njima. Poznati šminkeri naglašavaju da je održavanje vašeg šminkerskog 'alata' bitno za zdravlje vaše kože. A tom prilikom, takođe produžavate njihov životni vek.

Pročitajte još: NE BACAJTE šminku i kozmetiku kojoj je ISTEKAO ROK: Ovo je 6 genijalnih NAČINA kako da ih UPOTREBITE u kući

Sve što vam treba su: voda i sapun. Ovo je nešto što je svima dostupno, pa nema izgovora da izbegavate ovu obavezu. Za one koji vole da odu korak dalje, postoje i sredstva specijalizovana za čišćenje četki, ali vaše uobičajeno sredstvo za umivanje će takođe uraditi posao.
Budite oprezni da drške četkica ne dođu previše u dodir sa vodom, jer to može da omekša lepak koji drži sve čekinje na mestu. Nakon sapunjanja i ispiranja vodom bar 2 puta, četke osušite peškirom, i ostavite na polici da se dodatno prosuše. Biće kao nove!

 

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU