Predivno ukusno jelo: Napravite finu mekanu kremastu PILETINU koja će vas osvojiti na prvi zalogaj (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

11. 11. 2022. 000000 12:00

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje ovoga jutra stiže recept za mekanu i kremastu punjenu piletinu, koja će vas odmah osvojiti.

Pročitajte još: Najbrži recept za testenine: Sos kome nećete moći da odolite (FOTO/VIDEO)

Potrebno je:

par pilećih prsa
100 gr šunke
50 gr kačkavalja listovi
50 g suvog vrata
4 kašike kremastog sira za mazanje
3 sira zdenka
malo rendanog kačkavalja
začin za piletinu
suvi začin
malo belog luka u granulama
malo rendanog kačkavalja

Priprema:

Piletinu iseći na tanke šnicle pa izmedju folije malo istanjiti. Posutu suvim začinom i začinom za piletinu. i malo maslinovim uljem i belim lukom Izmešati rukama. 

Prvu šniclu raširiti u poslužavnik pa premazati sa krem sirom, preko staviti listove šunke, zatim  malo premazati topljeni siz zdenka  pa list suvog vrata. zatim odozgo kačkavalj i premati sirom i meso.  Odozgo sitno  izrendati kačkavalj. Možete ovaj sastav i redostled izmenjati sami kako vama odgovara. 

Pročitajte još: "Ja se za ovo telo borim i odričem": Marina Visković o tome kako održava liniju - "Jasno je da sam zgodna, konstantno sam u teretani"

Tepsiju obložiti pek papirom i meso redjati u pleh. Peći na 220 stepeni C oko 30 do 40 min da zarumeni. Služiti toplo.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU