Spavate sa MOKROM KOSOM? Korisnica TikToka objasnila šta sve može da se dogodi sa vlasima u tom slučaju (VIDEO)

Jelena Knežević

21. 11. 2022. 000000 15:00

Foto: Shutterstock

Svakoj ženi je lepa i zdrava kosa prioritet, te mnoge nanose brojne aparate ne bi li njihove vlasi izgledale sjajno i zdravo. O kosi je potrebno voditi računa, ali treba obratiti pažnju i na način sušenja.

Zbog nedostatka vremena, umora ili obaveza, neke pripadnice lepšeg pola idu u krevet neosušene kose. Osim što se mogu javiti simptomi poput glavobolje, ukočenosti vrata, lica ili bolova u uhu, postoje i drugi razlozi zbog čega bi trebalo izbegavati ovu naviku.

Na TikToku se pojavio snimak u kom jedna devojka po imenu Sidni, objašnjava da je odlašak u krevet sa mokrom kosom veoma rizičan jer povećava rizik od nastanka gljivičnih infekcija. Topla i vlažna mesta pogoduju razvoju štetnih mikroorganizama, pa nije isključena mogućnost pojave peruti, seboreje, crvenila ili osipa.

Pročitajte još: Najpoznatija mršavica na svetu dobija film: Bavila se manekenstvom pet godina, a njena rečenica se još uvek pamti (FOTO)

Spavanje sa neosušenim vlasima dalje može dovesti i do proređivanja kose i opadanja, što je noćna mora svake žene. Poželjno je i menjati položaje spavanja jer ukoliko stalno ležite u jednoj pozi povećavate rizik da dođe do opadanja kose na tom mestu.

Pored toga, povećanja je mogućnost za lomljenje kose i njeno stanjivanje. Kosa na ovaj način može postati krhkija.

@sydneyssheerstudio reasons why its bad to sleep with wet hair… 🦠🦠 #hairtips #sleepingwithwethair #hairstylistsoftiktok #dosanddonts #viraltiktok #trending ♬ Sensual Seduction - Snoop Dogg

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU