Oglas
· · Komentari: 0

Ako ih jedete u velikim količinama, mogu ubrzati proces starenja: Ove namirnice nisu idealni saveznici glatke kože

Vodite računa šta jedete

1668698083_shutterstock_1489712504.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Bore su sastavni deo starenja kože. Međutim, loše životne navike i neizbalansirana ishrana mogu povećati šanse od prevremenog starenja kože.

Mnogo namirnica sadrže materije koje mogu uticati na pojavu bora. Jedna od njih je šećer. Šećer, kao i druge namirnice bogate ugljenim hidratima, pospešuju proces koji se naziva glikacija. Naime, u tom procesu šećerstvara molekule koji se vezuju za kolagen i elastin, dorpinoseći njihovim slabljenju.

Pročitajte još: Ovo aromatično ulje mnogi nazivaju "prva pomoć u bočici": NJega bi trebalo da ima svako domaćinstvo

Zbog toga bi trebalo belo hleb, testenine, peciva i slatkiše unositi u manjim količinama.

Jedan od najpoznatijih dermatologa u SAD, Frederik Brant smatra da bi trebalo isključiti pećer iz ishrane potpuno, ako žečite da usporite proces starenja.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas